ΝΕΑ

Υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης η βίγκαν ακτιβίστρια Greta Thunberg

Από  | 

Ελπίδα και φιλοδοξία της είναι να σώσει τον κόσμο και να σταθεί απέναντι σε όλους όσους θέλουν να τον καταστρέψουν.

Η νεαρή Σουηδή Greta Thunberg δεν είναι απλώς μια ακτιβίστρια. Είναι βίγκαν ακτιβίστρια. Μια λεπτομέρεια που πολύ εντέχνως απέφυγαν να αναφέρουν όσοι «έπαιξαν» την Γκρέτα στην τηβή.

Καθόλου παράξενο, όταν γνωρίζουν ότι η Γκρέτα αποτελεί και θα αποτελέσει μια μορφή έμπνευσης για χιλιάδες άλλα παιδιά, μια νεαρή πρωτοπόρο που ίσως καταφέρει κάτι περισσότερο για το κλίμα από τους γραβατωμένους υποκριτές.

Η Γκρέτα δεν τρώει ζώα, ούτε κανένα είδος τροφίμου που προέρχεται από ζώα, όπως κάνουν οι περισσότεροι περιβαλλοντολόγοι και οικολόγοι. Διότι γνωρίζει ότι δεν μπορείς να μιλάς για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να τρως κρέας.

Η κτηνοτροφία είναι κυρίαρχη αιτία για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του πλανήτη μας. Η βίγκαν ακτιβίστρια Γκρέτα το γνωρίζει αυτό και στέκεται υπεύθυνα απέναντι στο πρόβλημα.

Και τώρα, είναι υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης. Τρεις βουλευτές της Νορβηγίας την πρότειναν ως υποψήφια, δηλώνοντας πως «το μαζικό κίνημα που έχει θέσει σε κίνηση η Γκρέτα είναι μια πολύ σημαντική συμβολή ειρήνης, σε σχέση με τις κλιματικές απειλές, οι οποίες είναι σχετίζονται άμεσα με πόλεμο και συγκρούσεις».

Η Γκρέτα εμφανίστηκε στα εθνικά πρωτοσέλιδα μετά την εύγλωττη ομιλία της για την αλλαγή του κλίματος στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στην Πολωνία: «Κλέβετε το μέλλον μας».

Ξεκίνησε να αλλάζει τον κόσμο με τις “Παρασκευές για το Μέλλον”, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο εκείνη την Παρασκευή, σημειώνοντας πως αυτό γίνεται για την αλλαγή του κλίματος. Έχει συμμετάσχει στις “Παρασκευές για το Μέλλον” από το καλοκαίρι του 2018, απέχοντας από τα μαθήματά της με το σύνθημα «Σχολική Απεργία για το Κλίμα».

Την περασμένη Παρασκευή, κατάφερε να οργανώσει μια από τις μεγαλύτερες πορείες, με μαθητικές απεργίες και συγκεντρώσεις σε περισσότερα από 2.000 μέρη σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες νέους να φωνάζουν για το κλίμα.

Με την ελπίδα ότι δεν θα την σταματήσουν όταν θελήσει να μιλήσει για την κτηνοτροφία και το τόσο σημαντικό είναι να ζούμε ως βίγκαν αν μας νοιάζει το μέλλον του πλανήτη, υποστηρίζουμε σαφώς την υποψηφιότητά της για Νόμπελ Ειρήνης.

Σχόλια Facebook