ΝΕΑ

Σε εκνευρίζει η Γκρέτα; Τώρα υπάρχει γραμμή βοήθειας για σένα

Από  | 

Η 16χρονη βίγκαν ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στάθηκε μπροστά στις παγκόσμιες διαμαρτυρίες για το Κλίμα που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα και έδωσε μια εκπληκτική ομιλία στα Ηνωμένη Έθνη, όπου είπε στους ηγέτες της Γης πως «βρισκόμαστε στην αρχή της επόμενης μαζικής εξαφάνισης ειδών κι εσείς το μόνο που κάνετε είναι να μιλάτε για λεφτά και παραμύθια περί αέναης οικονομικής ανάπτυξης».

Για κάποιον περίεργο λόγο, ο παθιασμένος τρόπος με τον οποίο ασκεί ακτιβισμό η Γκρέτα, κάνει πολλούς ανθρώπους να θυμώνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Fox News καταδίκασε έναν από τους καλεσμένους του σε εκπομπή, τον Michael Knowles, επειδή αποκάλεσε την έφηβη «ψυχικά άρρωστη».

Υπάρχουν βέβαια πολλά ακόμη επιχειρήματα. Πολλοί θεωρούν ότι η Γκρέτα είναι ένα «κατασκεύασμα» συγκεκριμένων κύκλων, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα ή ότι, απλώς, είναι υπερβολική και θορυβώδης.

Ευτυχώς όμως, πλέον υπάρχει βοήθεια για ανθρώπους όπως ο Knowles: Η Γραμμή Βοήθειας της Γκρέτα.

Το βίντεο παρακάτω δίνει παραδείγματα για το πως η συνομιλία με ειδικούς επαγγελματίες μπορεί να βοηθήσει όσους μισούν την Γκρέτα να ηρεμήσουν.

«Το μόνο που κάνει είναι να μας δημιουργεί άσκοπα άγχος», εξηγεί στην Γραμμή Βοήθειας ένας μεσήλικας. «Κάνει το τέλος του κόσμου να μοιάζει με το τέλος του κόσμου».

Δείτε το βίντεο:

Φυσικά, το βίντεο είναι σατιρικό. Δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό κωμικό Mark Humphries.

Σχόλια Facebook