Κανόνες λειτουργίας της Συνύπαρξης στο Facebook

Η Συνύπαρξη στο Facebook καθώς και η αντίστοιχη ιστοσελίδα της εφαρμόζουν ορισμένους κανόνες τους οποίους παρακαλούμε να διαβάσετε και να σεβαστείτε, αν θέλετε να συμμετέχετε σε σχολιασμούς και συζητήσεις.

«Έφαγα block! Είστε αυταρχικοί!». «Τους λέω τα επιχειρήματά μου αλλά σβήνουν τα σχόλιά μου!». «Δεν με αφήνουν να πω την γνώμη μου!». «Δεν σας συμφέρει να ακούτε την αλήθεια!».

Αυτά είναι μερικά συνηθισμένα πράγματα που διαβάζουμε από άτομα που είτε έχουν αποκλειστεί από την Σελίδα, είτε κάποιο σχόλιό τους έχει διαγραφεί. Φυσικά, απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Τι θα περιμένατε να συμβεί αν κάνατε ρατσιστικά σχόλια σε μια σελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τι θα συνέβαινε αν βρίζατε τον Ιησού σε μια θρησκευτικού περιεχομένου σελίδα; Πώς θα αντιδρούσαν οι διαχειριστές μια σχολικής σελίδας αν κάνατε επιθετικά σχόλια στους μαθητές;

Δυστυχώς ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν την φύση και τον σκοπό της Συνύπαρξης. Είμαστε βίγκαν, και προωθούμε τον βίγκαν τρόπο ζωής. Για εμάς αλλά και για οποιαδήποτε βίγκαν συλλογικότητα τα μη-ανθρώπινα ζώα έχουν εγγενή αξία, είναι συναισθανόμενα όντα και συνεπώς δικαιούνται τον σεβασμό μας. Φυσικά μπορείτε να διαφωνείτε με αυτό, και είστε ελεύθεροι να εξηγήσετε το γιατί. Υπάρχουν όμως ορισμένα όρια τα οποία από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας έχουμε θέσει. Γι’ αυτό, παρακαλούμε να θυμάστε τους κανόνες λειτουργίες της Σελίδας.

Σεβόμαστε την άποψή σας, όσο ριζικά αντίθετη κι αν είναι από την δική μας.
Με μια απλή αναζήτηση σε αναρτήσεις μας, θα βρείτε εκατοντάδες σχόλια ατόμων τα οποία είναι εντελώς αρνητικά σε σχέση με τον βιγκανισμό. Παρόλα αυτά, τα φιλοξενούμε. Η αντίθετη άποψη δεν μας ενοχλεί, αντίθετα είναι υπέροχη ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Ωστόσο, είμαστε πολύ αυστηροί και πρόκειται να διαγράψουμε τα σχόλια σας (αν τα δούμε) ή ακόμα και να σας αποκλείσουμε από την Σελίδα, στις παρακάτω περιπτώσεις:

 

 

  • Αν επιτίθεστε προσωπικά σε άλλους σχολιαστές, χρησιμοποιείτε αισχρό λεξιλόγιο, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, ή αν το σχόλιο σας χαρακτηρίζεται από ρατσιστικό, ξενοφοβικό, σεξιστικό ή σπισιστικό περιεχόμενο.
  • Αν αναφέρεστε σε ζώα με προσβλητικό τρόπο, κανονικοποιώντας ή αστειευόμενοι με τα ασύλληπτα μαρτύρια που περνούν.
  • Αν αναπαράγετε, διαφημίζετε ή χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματα απόψεις που δεν στηρίζονται από αληθινή επιστήμη, είναι παραπλανητικές ή μπορεί να καταστούν επικίνδυνες για τους άλλους.
  • Ειδικότερα για θέματα υγείας, αν επιχειρείτε να αποτρέψετε άλλους από την Ιατρική και τους ειδικούς και προωθείτε, ενδεικτικά, «εναλλακτικές θεραπείες» και ψευδοεπιστήμη.

 

 

Η Συνύπαρξη δεν χρειάζεται κοινό με κάθε κόστος. Δεν χρειαζόμαστε τρολς, τραμπούκους, γηπεδικούς σχηματισμούς, ούτε είμαστε εδώ για να κάνουμε πλάκα. Νιώθουμε μεγάλη τιμή και ικανοποίηση αν είστε φίλος ή ακόλουθος της Σελίδας μας, ή ακόμα και κάποιος περαστικός που θέλησε να ρίξει μια ματιά και υποστηρίζουμε την ευγενική, δημιουργική και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, όταν γίνεται με σεβασμό στους άλλους – είτε αυτοί είναι άνθρωποι είτε όχι.