ΑΠΟΨΕΙΣ

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τους βίγκαν

Από  | 

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να διαβάζουμε τις αμέτρητες βλακείες για τους βίγκαν, τις οποίες έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά και πλέον σπανίως μπαίνουμε και στον κόπο να απαντάμε. Από καρότα με συναισθήματα που πονάνε όταν τα τρώμε μέχρι σκοτεινές συνωμοσίες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλει να επιβάλλει στο ουράνιο γένος των Ελλήνων τη μεταλλαγμένη σόγια.

Αλλά ότι στο παιχνίδι αυτό θα έμπαινε και η εκκλησία, ήταν, ομολογώ έκπληξη.

 

Του Παύλου Ιωαννίδη

Βρήκα το κουράγιο να αφιερώσω λίγο χρόνο στην επίσημη σελίδα της Μονής Εσφιγμένου. Φαίνεται πως η πρόσβαση στο σατανικό διαδίκτυο για τους μοναχούς του Αγίου Όρους υπήρξε τελικά εξόχως χρήσιμη, διότι χωρίς αυτό δεν θα είχαν μάθει ποτέ για τους βίγκαν χούλιγκαν που σπάνε μαγαζιά αθώων κρεοπωλών.

Προφανώς υπάρχουν Άγιοι και Αγίες στην σελίδα τους, προφανώς θα βρει κανείς προσευχές και κηρύγματα, αλλά το περιεχόμενο της Ιεράς Σελίδος είναι πολύ πιο πλούσιο. Η θεωρία των αεροψεκασμών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Άγιο Όρος, το ίδιο και τα όπλα και το κάλεσμα σε πολεμική ετοιμότητα, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ευχάριστο, ανάλαφρο μηνυματάκι αγάπης όπως το «ορθοδοξία ή θάνατος».

Η Μονή αποφάσισε επίσης να πάρει θέση και στο θέμα της βίγκαν καμπάνιας στο αθηναϊκό Μετρό, χαρακτηρίζοντας την «πλύση εγκεφάλου», όπως θα έκανε άλλωστε οποιοσδήποτε πλύστης εγκεφάλου που βλέπει και κάποιον άλλο να πλένει στο παραδίπλα ποτάμι. Βλέπετε, οι πλύστες συχνά τσακώνονται για το ποιος θα πλύνει καλύτερα και περισσότερο.

Δυστυχώς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας φαίνεται πως παίρνουν θέση στο ζήτημα του βίγκαν τρόπου ζωής με τον εντελώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που θα περίμενε κανείς. Συντάσσονται με αυτούς που αποκαλούν τα ζώα “κρέας” και αντικείμενα εκμετάλλευσης, με αυτούς που επιβάλλον ανείπωτα μαρτύρια και βάσανα στους πιο αθώους κάτοικους του πλανήτη μας, τα ζώα που σύμφωνα με τα δικά τους διδάγματα είναι δημιουργήματα του Θεού.

Πρόσφατα, ένας νεαρός βίγκαν εξιστορούσε στο Facebook μια καταπληκτική προσωπική ιστορία, λέγοντας ότι παπάς αρνήθηκε να τον μεταλάβει, επειδή την νηστεία – που κάνει ούτως ή άλλως όλο τον χρόνο – την κάνει για τα ζώα, όχι για τον Χριστό. Δηλαδή, για να μπορέσει ένας βίγκαν να κοινωνήσει πρέπει πρώτα να φάει λίγο κρέας, μετά να το κόψει ξανά, αλλά αυτή τη φορά να το κόψει για τον Χριστό, και μετά να κοινωνήσει.

Τυφλωμένοι από τις θεωρίες συνωμοσίας και τις ανοησίες κρεοπωλών και δημοσιογράφων, δυσκολεύονται να δουν ότι ο βίγκαν τρόπος ζωής είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στον δικό τους, μοναστικό τρόπο ζωής. Διότι βίγκαν σημαίνει αγάπη. Σημαίνει ειρήνη. Σημαίνει να σέβεσαι όλα τα πλάσματα της κόσμου και να τα αφήνεις στην ησυχία τους, καθώς η Γη μας προσφέρει έτσι κι αλλιώς αμέτρητες επιλογές για φαγητό.

Επιπλέον ο βίγκαν τρόπος ζωής φαίνεται να είναι, σύμφωνα και με τις τελευταίες μελέτες, το καλύτερο και το πιο λογικό που μπορούμε να κάνουμε σε έναν πλανήτη που καταρρέει κάτω από το βάρος της ανθρώπινης απληστίας και καταστροφής. Δεν θα έβλαπτε, λοιπόν, η εκκλησία να τηρούσε μια αν όχι θετική, τουλάχιστον ουδέτερη στάση απέναντι σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού.

Οι χριστιανοί βίγκαν έχουν συνηθίσει να φαντάζονται τον Ιησού Χριστό ως μια καλοκάγαθη φυσιογνωμία που κρατάει στους ώμους Του ένα μωρό αρνάκι. Ένα ζωντανό μωρό αρνάκι, και όχι ένα αρνάκι ακρωτηριασμένο και ψημένο στο φούρνο.

Το να είσαι βίγκαν σημαίνει ότι επιδιώκεις να αντιμετωπίζεις τα μη ανθρώπινα ζώα, τους συνανθρώπους σου και τη φύση με σεβασμό. Να μην επιβάλεις αναίτιο κακό και βία. Φυσικά με αυτό διαφωνούν τα σφαγεία και ο Σύλλογος Χασάπηδων, οι οποίοι το μόνο που βλέπουν σε ένα γουρουνάκι είναι λεφτά, αλλά δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με τους χασάπηδες απλά και μόνο επειδή είναι ισχυροί και μπορούν την δική τους πλύση εγκεφάλου, με τα παριζάκια-καρτούν και τα χαρούμενα γουρουνάκια που αυτο-σφάζονται, να την κάνουν νόμιμα και στην μεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη.

Σχόλια Facebook