ΝΕΑ

Αν απόλαυσες τον Χοακίν Φίνιξ στο Joker, το Earthlings είναι η επόμενη ταινία που πρέπει να δεις

Από  | 

Η πρόσφατη βράβευση του Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ, με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Joker, έφερε και πάλι στο προσκήνιο έναν ηθοποιό που αγαπάμε και σεβόμαστε όχι μόνο για το ταλέντο του στην έβδομη τέχνη αλλά και για μακρόχρονη ακτιβιστική του δράση στον αγώνα υπέρ της απελευθέρωσης των μη ανθρώπινων ζώων.

Αν απολαύσατε κι εσείς το “Joker”, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε και μια άλλη ταινία στην οποία ο Χοακίν Φίνιξ συμμετείχε, περίπου 15 χρόνια πριν. Αυτή τη φορά όχι με το πρόσωπό του, αλλά με τη φωνή του.

Το “Earthlings” (οι Γήινοι) είναι ένα συγκλονιστικά δυνατό ντοκιμαντέρ σε αφήγηση Χοακίν Φίνιξ, μουσική Moby και σκηνοθεσία Σον Μόνσον που εξετάζει την σχέση μας με τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη και την σχεδόν άρρωστη τάση μας να αυτοαποκαλούμαστε κυρίαρχοι και εξουσιαστές των πάντων.

Η τάση αυτή δεν είναι καινούρια. Στο παρελθόν χρησιμοποιήσαμε το δίκαιο του ισχυρού για να επιβληθούμε στις γυναίκες, στους αδύναμους, σε ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα ή κουλτούρα – πάντα έχοντας ως δικαιολογία μια υποτιθέμενη “ανωτερότητα”.

Από την στιγμή που κατοικούμε στη γη, όλοι θεωρούμαστε Γήινοι. Δεν υπάρχει σεξισμός, ρατσισμός ή σπισισμός στη λέξη “Γήινοι”. Η λέξη περιλαμβάνει τον καθένα από εμάς – θερμόαιμο ή ψυχρόαιμο, θηλαστικό, σπονδυλωτό ή ασπόνδυλο, πουλί, ερπετό, αμφίβιο, ψάρι, και ανθρωποειδές.

Το ντοκιμαντέρ είναι τόσο συγκλονιστικό και επιδραστικό, που έχει η αιτία για χιλιάδες ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους άμεσα και να ακολουθήσουν μια νέα πορεία στη ζωή τους, με περισσότερη συμπόνια και σεβασμό για την ζωή. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν στο YouTube με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Σχόλια Facebook