ΝΕΑ

«Η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερη από φόνο»: Ομοφοβικό φυλλάδιο σε εκκλησιασμό Γυμνασίου

Από  | 

Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ξεκίνησε με ένα κήρυγμα μίσους στον Χολαργό, όπου σε ένα γυμνάσιο της περιοχής μοιράστηκαν φυλλάδια με ομοφοβικό περιεχόμενο στους μαθητές.

Σύμφωνα με το avmag.gr, το φυλλάδιο μοιράστηκε από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου και περιείχε, μεταξύ άλλων, τα λόγια αγάπης του Ιωάννου του Χρυσοστόμου που αναφέρει πως η ομοφυλοφιλία «είναι το αποκορύφωμα των αμαρτημάτων, πολύ πιο πάνω από ειδεχθείς πράξεις όπως ο φόνος».

Δεν γνωρίζουμε αν το φυλλάδιο έχει άμεση σχέση με τον εορτασμό και τις διδαχές των Τριών Ιεραρχών ή ήταν απλώς μια τραγική σύμπτωση, αλλά το γεγονός πως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι ένας εξ αυτών, δημιουργεί μια βάσιμη υποψία.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μέρα δεν αποτέλεσε αργία, αλλά αντίθετα γιορτάζεται με εκκλησιασμό των μαθητών. Όπως φαίνεται, σε αυτό το γυμνάσιο ορισμένοι επίλεξαν να δώσουν στην γιορτή μια αίγλη παραπάνω, μοιράζοντας στους μαθητές φυλλάδια με ακραίες ομοφοβικές θέσεις, αδιαφορώντας ακόμη και για το γεγονός πως κάποιοι από αυτούς τους μαθητές ίσως είναι γκέι και διαβάζοντας το φυλλάδιο θα πρέπει να αισθάνονται πως είναι χειρότεροι και από δολοφόνους.

«Εάν ένας κοινός δολοφόνος αποσπά την ψυχή από το σώμα για μία φορά, ο εραστής της ομοφυλοφιλίας ‘δολοφονεί’ κατ’ επανάληψη και το σώμα και την ψυχή. Καταντά προδότης της ίδιας του της φύσεως από τη στιγμή που ούτε μπορεί να αποκτήσει κατά τρόπο οντολογικό τη φύση που επιθυμεί, αλλά ούτε προσπαθεί να διατηρήσει και εκείνη που είχε», αναφέρει το κείμενο.

Σχόλια Facebook