ΝΕΑ

Τα σχολεία της Γλασκώβης θα προσφέρουν βίγκαν γεύματα

Από  | 

Τα σχολεία στην Γλασκώβη υποχρεώνονται πλέον να προσφέρουν φυτικά γεύματα στα σχολικά μενού, χάρη στις νομικές ενέργειες, στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις οποίες κατέφυγε μια οικογένεια.

Ένας γονέας από το Ρένφριουσιρ της Σκοτίας ζήτησε από το σχολείο όπου στέλνει το παιδί του να υπάρχουν βίγκαν επιλογές διαθέσιμες, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε αρχικά.

Η οργάνωση Go Vegan World έσπευσε να βοηθήσει, επικαλούμενη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που τελικά οδήγησε τις τοπικές αρχές στην αποδοχή του αιτήματος του γονέα κι έτσι το σχολείο προσφέρει πλέον μενού κατάλληλο για βίγκαν.

Παράλληλα, κι άλλα σχολεία στην Γλασκώβη συμμορφώθηκαν με την απόφαση και πρόκειται να προσφέρουν βίγκαν μενού σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της οργάνωσης Go Vegan World, Barbara Bolton, ανέφερε: «Οι βίγκαν προστατεύονται από το νόμο, με τον ίδιο τρόπο που προστατεύονται και οι πιστοί μιας θρησκείας. Έχουν το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις ηθικές αξίες τους, σύμφωνα με τις οποίες είναι λάθος να χρησιμοποιούν και να σκοτώνουν ζώα και δεν θα έπρεπε να γίνονται θύματα διακρίσεων εξαιτίας αυτής της ηθικής τους».

Από την άλλη, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκοτίας ανέφερε πως, «Εναπόκειται στα Συμβούλια να εξετάζουν τα τρόφιμα που προσφέρονται και αναμένουμε από αυτά να καταβάλουν εύλογες προσπάθειες για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές απαιτήσεις, οπότε είναι ευχάριστο να βλέπουμε πως διατίθενται τέτοιες επιλογές στους μαθητές».

Πηγή

Σχόλια Facebook