ΝΕΑ

Οργάνωσε μια προβολή ταινίας για τον βίγκαν τρόπο ζωής, με την υποστήριξη της Συνύπαρξης

Από  | 

Στον αγώνα για την απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ατόμων από τα ανθρώπινα δεσμά, αλλά και της απελευθέρωσης των ανθρώπων από συνήθειες και νοοτροπίες αιώνων, η ενημέρωση μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σαφώς πολύ σημαντική.

Όμως δεν αρκεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται και εξελίσσεται και έξω, στους δρόμους, στις πλατείες, σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο οικογενειακό μας τραπέζι, στον εργασιακό μας χώρο, στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αν θέλουμε πραγματικά έναν βίγκαν κόσμο, χρειαζόμαστε την γνώση ελεύθερη και άμεσα προσβάσιμη από όλους, ώστε οι άνθρωποι να παίρνουν συνειδητές αποφάσεις και να επιλέγουν να ζουν ειρηνικά από μόνοι τους, ως αποτέλεσμα ώριμης σκέψης.

Για τον λόγο αυτό η Συνύπαρξη προτείνει ανεπιφύλακτα την προβολή ταινιών, ως έναν υπέροχο τρόπο γρήγορης, αφιλτράριστης μετάδοσης πληροφοριών και γνώσεων. Η οργάνωση μιας προβολής είναι σχετικά εύκολη σε τοπικό επίπεδο.

Μπορείς να οργανώσεις προβολές ταινιών σε διάφορους χώρους: Πνευματικά κέντρα και δημοτικούς χώρους εκδηλώσεων, καταστήματα, αίθουσες συνεδρίων, κέντρα νεότητας, αμφιθέατρα πανεπιστημίων, ακόμα και σε κινηματογράφους.

Για να ξεκινήσεις:

– Έλα σε επαφή με τον διαχειριστή του χώρου, προκειμένου να ζητήσεις άδεια χρήσης. Ανάλογα με την περίπτωση και τον χώρο, αυτό μπορεί να γίνεται είτε προφορικά είτε με την συμπλήρωση μια αίτησης.
– Βεβαιώσου ότι μεσολαβεί επαρκής χρόνος από το αίτημά σου μέχρι την ημερομηνία της εκδήλωσης, ώστε να προλάβεις να οργανωθείς σωστά. Σε περιπτώσεις αίτησης σε Δήμους ο χρόνος αυτός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένας μήνας.
– Ο χώρος θα πρέπει να διαθέτει, προφανώς, εξοπλισμό προβολής βίντεο – ιδανικά έναν προτζέκτορα ικανού μεγέθους και το ανάλογο σύστημα ήχου. Αν ο εξοπλισμός αυτός υπάρχει, τότε χρειάζεσαι μόνο έναν φορητό υπολογιστή, τον οποίο θα συνδέσεις στον εξοπλισμό του χώρου.
– Επίλεξε την σωστή ταινία. Κάθε ταινία απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό και μεταφέρει διαφορετικά μηνύματα. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σου προτείνουμε ταινίες, καθώς και τρόπους διάθεσης.
– Βεβαιώσου ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο και κατανοητό πως η πρόσβαση στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ελεύθερη. Η Συνύπαρξη δεν υποστηρίζει εκδηλώσεις ή δράσεις με σκοπό το κέρδος.
– Ιδανικά, αλλά όχι υποχρεωτικά, βρες από πριν ένα ή περισσότερα άτομα που θα μπορούν στο τέλος της προβολής της ταινίας να κάνουν δημιουργική συζήτηση με το κοινό, να απαντήσουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες.

Πώς θα σε στηρίξουμε:

Μπορούμε να σε υποστηρίξουμε με την προσφορά ποιοτικών υποτίτλων από δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ, τις διαπραγματεύσεις με τον παραγωγό για τα δικαιώματα προβολής, όταν απαιτούνται, καθώς και με την προβολή της εκδήλωσής σου στο Facebook, στο Instagram και στην ιστοσελίδα μας.

Ανάλογα με το μέγεθος της εκδήλωσής σου, μπορεί επίσης να σου προσφέρουμε προωθητικά βίντεο (trailer) για την προβολή της ταινίας, καθώς και στόχευση του κατάλληλου κοινού στην περιοχή σου.

Προϋποθέσεις:

Για να μπορέσει η Συνύπαρξη να υποστηρίξει την εκδήλωση που οργανώνεις, θα πρέπει:

– Η είσοδος να είναι δωρεάν και χωρίς υποχρεωτική καταβολή κάποιου ανταλλάγματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις (για παράδειγμα, όταν σας παραχωρεί μια αίθουσα κάποιο Ίδρυμα), μπορείς να ζητήσεις την προαιρετική προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων ή άλλου εξοπλισμού από το κοινό.
– Η εκδήλωση θα πρέπει με απόλυτη σαφήνεια να στηρίζει την στροφή των ανθρώπων προς τον βίγκαν τρόπο ζωής. Η Συνύπαρξη δεν υποστηρίζει εκδηλώσεις που προωθούν την χορτοφαγία, την μείωση κατανάλωσης ζωικών τροφών ή την βελτίωση των συνθηκών εκμετάλλευσης ζώων.
– Είκοσι (20) λεπτά πριν την έναρξη της ταινίας θα πρέπει να προβάλεις ένα εισαγωγικό βίντεο, το οποίο θα σου παρέχουμε. Το βίντεο αυτό περιέχει μηνύματα και πληροφορίες, καθώς και κώδικα σάρωσης (QR Code) που οδηγεί στην Συνύπαρξη και δεν περιέχει ήχο, επομένως μπορεί να προβάλεται καθώς ο κόσμος συζητάει ή αν παίζετε μουσική κατά την διάρκεια της αναμονής. Μπορείς να δεις αυτό το εισαγωγικό βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ.
– Η εκδήλωση πρέπει να είναι νόμιμη. Παρότι οι παραγωγοί στις περισσότερες περιπτώσεις θα επιτρέψουν την μη-κερδοσκοπική, σε ολιγομελές κοινό προβολή της ταινίας τους, εν τούτοις σε περίπτωση άρνησης παραχώρησης άδειας θα πρέπει να επιλέξεις ένα διαφορετικό φιλμ. Η Συνύπαρξη δεν μπορεί ούτε να υποστηρίξει, ούτε να προωθήσει εκδηλώσεις που γίνονται παράνομα.

Προαιρετικά:

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της προβολής να προσπαθήσεις να έχεις μαζί σου έναν ή περισσότερους γιατρούς ή άλλους επιστήμονες, επαρκώς ενημερωμένους σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος, φυτικής διατροφής ή ακόμη και σε ηθικά ζητήματα, οι οποίοι θα μπορέσουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να λύσουν απορίες που μπορεί να έχει το κοινό.

Όλα έτοιμα;

Επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected] για να ξεκινήσεις!

Σχόλια Facebook