ΣΥΝΤΑΓΕΣ

5 αναίμακτες συνταγές για Πάσχα χωρίς θάνατο

Από  | 

Το Πάσχα για τους περισσότερους Έλληνες είναι μια σημαντικότατη γιορτή, που κατά κανόνα γιορτάζεται σε εξωτερικούς χώρους – καιρού επιτρέποντος – με πρόσωπα συγγενικά και φιλικά. Δυστυχώς, και αυτή η γιορτή όπως οι περισσότερες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θάνατο και βία, λόγω της ακόρεστης επιθυμίας των ανθρώπων για σκοτωμένα ζώα στο τραπέζι τους και της εντελώς χυδαίας προτίμησης για μικρά μωράκια – που συχνά όταν σκοτώνονται για φαγητό είναι ακόμη σε ηλικία που θηλάζουν από την μαμά τους.

Όμως, ένα σημαντικό και αυξανόμενο κομμάτι του λαού μας επιλέγει να κάνει αναίμακτες, ειρηνικές γιορτές, τιμώντας την Ανάσταση έτσι όπως θα έπρεπε να είναι: Δηλαδή, σαν γιορτή της Ζωής.

Παρακάτω, έχω επιλέξει για εσάς πέντε συνταγές που μπορούν πολύ άνετα να δημιουργήσουν ένα πλούσιο, χρωματιστό, νόστιμο και εορταστικό τραπέζι, χωρίς να πεθάνει κανείς.

Σας εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία και συμπόνια για όλα τα ταλαιπωρημένα πλάσματα αυτού του κόσμου.

 

Σουβλάκια με λαχανικά και τόφου

Ένα απλό σουβλάκι με κομμάτια τόφου και λαχανικά της επιλογής σας.

Συνταγή: zoosos.gr

 

Βίγκαν Γύρος


Γιατί και οι χορτοφάγοι έχουν δικαίωμα στα Πιτόγυρα!

Συνταγή: Vegan & Νόστιμο

 

«Μαγειρίτσα» μανιταριών


Ένα παραδοσιακό Πασχαλιάτικο φαγητό που είναι αδύνατον να διανοηθούμε ότι μπορεί να γίνει χωρίς εντόσθια ζώου. Κι όμως αυτή η χορτοφαγική μαγειρίτσα δεν έχει καμία διαφορά, είναι νόστιμη, πολύ θρεπτική, υγιεινή και δεν περιέχει τίποτα ζωικό. Μπορείτε να την τρώτε κάθε μέρα κι όχι μόνο το Πάσχα.

Συνταγή: Vegan & Νόστιμο

 

Βίγκαν Τσουρέκι

Ένα τσουρέκι όχι μόνο για τους βίγκαν αλλά και όσους νηστεύουν και έχουν την συνήθεια να τσιμπολογάνε πριν την Ανάσταση. Δεν σας λείψουν καθόλου τα αυγά, πιστέψτε με!

Συνταγή: madata.gr

 

Φαλάφελ με Γιαούρτι

Μια συνταγή με αυθεντικά φαλάφελ που συνοδεύονται από φυτικό γιαούρτι και μπορείτε να φάτε σκέτα ή μέσα σε αραβική πίτα. Φτιάξτε μπόλικα, θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ!

Συνταγή: Γελαστά Ζωάκια

 

Βίγκαν Σοκολατόπιτα

Για επιδόρπιο, σας προτείνω αυτή την εθιστική σοκολατόπιτα. Γίνεται τόσο με κακάο όσο και με χαρουπάλευρο. Αν έχετε την δυνατότητα, επιλέξτε το δεύτερο – κάνει την διαφορά.

Συνταγή: GoVegan4Life

 

Καλές γιορτές!

 

Σχόλια Facebook