ΣΥΝΤΑΓΕΣ

5 αναίμακτες συνταγές για Τσικνοπέμπτη χωρίς θάνατο

Από  | 

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και δυστυχώς για τα ζώα αλλά και όσους αγαπούν τα ζώα, αποτελεί μια τρομακτική μέρα, ένα βάρβαρο αιματοβαμμένο έθιμο κατά τη διάρκεια του οποίου οι άνθρωποι σκοτώνουν χιλιάδες παραπάνω ζώα από ότι συνήθως και στη συνέχεια ψήνουν τα κομματιασμένα τους πτώματα.

Η χαρακτηριστική μυρωδιά του θανάτου, η τσίκνα, είναι και ο λόγος που αυτή η ημέρα ονομάζεται έτσι.

Αν όμως δεν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτό το έγκλημα, δεν σημαίνει ότι η λύση είναι να κάτσεις στο σπίτι σου και να δεις τηλεόραση. Κάθε άλλο! Όπως και με το Πάσχα, τα Χριστούγεννα ή άλλες ημέρες γενικευμένης γενοκτονίας, είναι πολύ εύκολο να «βιγκανοποιήσεις» και την Τσικνοπέμπτη και να φτιάξεις πεντανόστιμες λιχουδιές χωρίς να πεθάνει κανένας.

Καταρχάς να πω ότι οι ιδέες για «ψήσιμο» είναι πραγματικά ατελείωτες. Πέρα δηλαδή από τις παρακάτω συνταγές που διάλεξα, πρακτικά υπάρχουν εκατοντάδες φαγητάκια που μπορείτε να κάνετε. Αν ανάψετε τα κάρβουνα και θέλετε να ψήσετε λαχανικά, δοκιμάστε μανιτάρια, καλαμπόκι, κρεμμύδι, σουτζουκάκια φακής, πιπεριές Φλωρίνης και ρεβυθοκεφτέδες. All time classics, με υπάροχη γεύση και πολύ, πολύ υγιεινά.

Πάμε παρακάτω.

Να πέντε εξαιρετικές συνταγές που βρήκαμε για σένα για να ψωνίσεις και να οργανώσεις από σήμερα την Καθαροπέμπτη σου (καλό;) και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Εννοείται ότι, στο τέλος, καταλήγουμε πάλι σε γλυκό. Χα!

 

1. Σουβλάκια σόγιας

Αν θέλεις ντε και καλά να ψήσεις και να βρωμίσεις τον τόπο με την κάπνα σου, αυτά τα σουβλάκια είναι για σένα! Πεντανόστιμα, μαριναρισμένα και μακραααααν πιο υγιεινά από τις κομματιασμένες σάρκες νεκρών ζώων.

Συνταγή: Vegan & Νόστιμο

 

2. Πίτσα χωρίς αλεύρι

Αυτή είναι μια πίτσα που τρώγεται μετά μανίας και από μη-βίγκαν αφού είναι λαχταριστή και εντελώς υγιεινή. Τρως όλο το ταψί και κοιμάσαι ήσυχος.

Συνταγή: The Veggie Sisters

 

3. Σαλάτα Ρυζιού

Ιδανική και σαν κυρίως γεύμα αλλά και σαν συνοδευτικό για τα πιάτα σας. Νόστιμη, πολύχρωμη και πολύ θρεπτική.

Συνταγή: VegAnimal

 

4. Hot Dog Καρότου

Τα καρότα κάνουν τα απόλυτα χορτοφαγικά χοτ ντογκ καθώς έχουν απίστευτα παρόμοια γεύση με την κατάλληλη προετοιμασία και είναι και 100% φυτικά!

Συνταγή: Vegan & Νόστιμο

 

5. Βίγκαν Pancakes

Επειδή κανένα τραπέζι δεν είναι πλήρες χωρίς γλυκό (λένε, κάποιοι, όχι εγώ) αυτό είναι το γλυκάκι που μου φάνηκε ότι θα ταίριαζε σε αυτή την περίσταση. Αρκετά εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία και με υλικά που πρακτικά υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας.

Συνταγή: 365 Vegan Days

 

Ποτέ ξανά δυστυχισμένα ζωάκια!

Σχόλια Facebook