ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

11 συγκλονιστικές φωτογραφίες της υπερεκμετάλλευσης ζώων και γης

Από  | 

Το σημερινό μας βιομηχανικό σύστημα τροφίμων ταΐζει περισσότερο κόσμο, με μικρότερο κόστος, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα στην Ιστορία. Επίσης όμως ασκεί τεράστια επιρροή στην υγεία μας και στο περιβάλλον και μεταχειρίζεται δισεκατομμύρια αισθανόμενα ζώα ως οικονομικές μονάδες, μηχανές παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων.

Ο φωτογράφος George Steinmetz πέρασε σχεδόν ένα χρόνο, ταξιδεύοντας στις Η.Π.Α. και φωτογραφίζοντας αυτό το σύστημα σε όλο του το μεγαλείο και την ιλιγγιώδη του κλίμακα. Οι φωτογραφίες του είναι επίσης μοναδικές, εξαιτίας του γεγονότος ότι ελάχιστες μεγάλες βιομηχανίες δέχονται να ανοίξουν τις πόρτες τους σε μια τέτοιου είδους δημόσια προβολή.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε το μέγεθος της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον και στα ζώα.

 

Στο Τόμα του Ουισκόνσιν η επεξεργασία 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών βατόμουρων γίνεται με τεχνολογία που ο αδηγός δεν χρειάζεται καν να βγει από το φορτηγό του.

 

400.000 στρέμματα σιταριού και οσπρίων, στο Λάπβαϊ του Ιντάχο.

 

Στο Πίκετ του Ουισκόνσιν, αυτή η μονάδα εκμετάλλευσης αγελάδων παράγει 4 εκατομμύρια λίτρα γάλα τον χρόνο. Αυτή η περιστρεφόμενη μηχανή αρμέγει 7.900 αγελάδες, τρεις φορές την ημέρα.

 

Φάρμα αγελάδων στο Ιντάχο. Πάνω από 150.000 αγελάδες εκτρέφονται σε μια έκταση 7.500 στρεμμάτων με κύρια τροφή τα υπολλείματα πατάτας από τις ομώνυμες καλλιέργειες του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη και μεγαλύτερου προμηθευτή των McDonald’s, Ρίτσαρντ Σίμπλοτ.

 

Μονάδα επεξεργασίας καρότων στο Κερν της Καλιφόρνιας. Περίπου 12 εκατομμύρια κιλά καρότων κάθε εβδομάδα πλένονται, κόβονται και συσκευάζονται εδώ.

 

Εκτροφείο με μοσχαράκια στο Γκρίνλιφ του Ουισκόνσιν. Κάθε στιγμή υπάρχουν εδώ 10.000 νεογέννητα μοσχαράκια, που έχουν αρπαχθεί από τις μητέρες τους και θα περάσουν μέσα σε αυτά τα σπιτάκια τις πρώτες 180 μέρες της ζωής τους. Ταίζονται από ένα αυτοματοποιημένο φορτηγάκι που περνάει κατά μήκος των σειρών και “σερβίρει” γάλα σε σκόνη και νερό.

 

Μονάδα παραγωγής έτοιμων προς κατανάλωση σαλατών στην Καλιφόρνια. 6,3 εκατομμύρια κιλά σαλάτας κόβονται, πλένονται, απολυμαίνονται και συσκευάζονται εδώ κάθε εβδομάδα.

 

Σε αυτή τη φάρμα στο Φερ Όουκς της Ιντιάνα υπάρχουν, ανα πάσα στιγμή, 80.000 γουρουνάκια και 30.000 μοσχαράκια, φυλακισμένα σε κλουβιά όπως αυτά της φωτογραφίας.

 

Με δίχτυα μήκους 800 μέτρων (!), αυτό το αλιευτικό της Glacier Fish στην Αλάσκα βγάζει από τον ωκεανό 150 τόνους ψαριών και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων την ημέρα. Λιγότερο από το 20% αυτής της “ψαριάς” θα καταλήξει τελικά σε κάποιον καταναλωτή.

 

Καλλιέργεια με διάφορα είδη μαρουλιού στην Καλιφόρνια. Εδώ παράγονται 740.000 τόνοι σαλάτας τον χρόνο με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων φύτευσης, άρδευσης και ψεκασμού με εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα. Ο προγραμματισμός της καλλιέργειας είναι τέτοιος, που όλα τα μαρούλια ωριμάζουν και συλλέγονται ταυτόχρονα.

 

Σχόλια Facebook