ΒΙΝΤΕΟ

Οι γούνες δεν είναι καθόλου όμορφες (Βίντεο)

Από  | 

Κανείς δεν θέλει να ξέρει πως φτιάχνονται. Αλλά οι περισσότεροι, δεν έχουν πρόβλημα να τις φορέσουν.

Οι γούνες είναι ένα φρικτό απομεινάρι του μακρινού παρελθόντος μας. Τότε που ζούσαμε στις σπηλιές, κρατούσαμε ρόπαλα και ο μόνος τρόπος να ζεσταθούμε ήταν να φορέσουμε το τομάρι ενός ζώου πάνω μας.

Η παραγωγή γούνας είναι από μόνη της μια κατηγορία. Και είναι μια κατηγορία τόσο βάρβαρη και ειδεχθής, που ελάχιστοι θέλουν να αφιερώσουν μερικά δευτερόλεπτα για να δουν πώς φτιάχνεται.

Είναι προφανές πως στην εποχή μας οι γούνες δεν προέρχονται από ένα πεθαμένο ζώο ή ένα ζώο που φάγαμε και μας περίσσεψε το κουφάρι του. Πρόκειται για βιομηχανίες ή, για την ακρίβεια, φάρμες οι οποίες ασχολούνται επαγγελματικά με την υποδούλωση, τον εγκλεισμό και την αφαίρεση της επιδερμίδας διαφόρων ειδών ζώων.

Η γούνα είναι πολύτιμη. Κανείς δεν θέλει να λερωθεί με αίμα και κανείς δεν θέλει να σκιστεί. Πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη, άθικτη και καθαρή. Γι’ αυτό τον λόγο, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι το πρωκτικό ηλεκτροσόκ ή ακόμη και το γδάρσιμο ενώ το ζώο είναι ακόμη ζωντανό. Μπορείτε να το φανταστείτε;

Κι αν σκέφτεστε: «Εγώ δεν αγοράζω από την Κίνα», ξανασκεφτείτε. Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία γούνας προέρχεται από την Ασία. Ακόμη και αν αγοράζετε τέτοια «προϊόντα» από Ευρωπαϊκές εταιρείες, η πρώτη «ύλη» το πιθανότερο είναι πως προέρχεται από κάποιο κολαστήριο της Ασίας.

Παρακαλούμε, βγάλτε αυτή την κόλαση από την ντουλάπα σας.

 

Σχόλια Facebook