ΒΙΝΤΕΟ

Η φρικτή μεταφορά των μινκ στην Ελλάδα για γούνες (Βίντεο)

Από  | 

Τα μινκ είναι μικρά χνουδωτά θηλαστικά που ζουν κυρίως στην βόρεια Ευρώπη. Είναι ζώα πανέμορφα, που σχηματίζουν οικογένειες και, όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των ζώων, ζουν υπό την μόνιμη απειλή του ανθρώπινου είδους, που θεωρεί πως δεν είναι ζωντανά όντα αλλά κουβάρια γούνας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Peta αποκαλύπτει την διαδρομή των μινκ προς την Ελλάδα, κατά την διάρκεια της οποίας ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε κλουβιά γεμάτα περιττώματα και φυσικά, όπως συνήθως, χωρίς φαγητό.

Μεταφέρονται από την Ολλανδία στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας με σκοπό να τα σκοτώσουν με βάρβαρους, φρικαλέους τρόπους και να μετατρέψουν το σώμα τους σε παλτά και άλλα αξεσουάρ από γούνα που φοράνε άνθρωποι. Τα ταξίδια αυτά διαρκούν μέρες και, δεδομένων των συνθηκών, πολλά από τα ζώα πεθαίνουν πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όσα πεθαίνουν στην διάρκεια του ταξιδιού μάλλον είναι τα τυχερά, αν σκεφτούμε τί περιμένει αυτά που θα φτάσουν.

Μπορείτε πολύ εύκολα να βοηθήσετε αυτά τα ζώα. Απλώς, σταματήστε να αγοράζετε γούνες, δερμάτινα, πουπουλένια, μάλλινα ή άλλα είδη τα οποία προέρχονται από τον βασανισμό και την βίαιη αφαίρεση της ζωής άλλων πλασμάτων. Πλασμάτων που ποτέ δεν μας πείραξαν και ήθελαν απλώς να ζήσουν.

 

Σχόλια Facebook