ΒΙΝΤΕΟ

Για χάρη της ανθρώπινης μανίας για «κρέας» (Βίντεο)

Από  | 

Τι περνούν οι αγελάδες για χάρη της ανθρώπινης μανίας για «κρέας»;

Οι αγελάδες είναι μεγάλα, χορτοφάγα θηλαστικά και ένα από τα πιο φιλήσυχα είδη του πλανήτη. Η ήρεμη και άκακη φύση τους, αντί να αποτελέσει λόγο για να τις αγαπάμε περισσότερο στην ουσία υπήρξε λόγος για να τις εκμεταλλευόμαστε περισσότερο.

Οι αγελάδες κυοφορούν για 9 μήνες, ακριβώς όπως και οι γυναίκες. Αναπτύσσουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με τα μοσχαράκια τους και είναι εξαιρετικά στοργικές μητέρες, που θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τα μωρά τους.

Οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται το αναπαραγωγικό τους σύστημα, γονιμοποιώντας με τεχνητό τρόπο τις αγελάδες. Όταν γεννήσουν, αρπάζουν το νεογέννητο μοσχαράκι και το απομακρύνουν από την μητέρα του, έτσι ώστε να μπορούν να κλέψουν το γάλα του και να το πουλήσουν στους ανθρώπους. Τα αρσενικά μοσχαράκια αφήνονται να μεγαλώσουν μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια τα σκοτώνουν και τα πουλούν ως «κρέας», ενώ τα θηλυκά εκτρέφονται για να γίνουν αγελάδες και να έχουν την ίδια τύχη με τις μητέρες τους. Αν μια αγελάδα σταματήσει να παράγει γάλα στις ποσότητες που θέλουν οι άνθρωποι, οδηγείται στο σφαγείο χωρίς δεύτερη σκέψη και γίνεται φθηνό «κρέας» για χάμπουργκερ και άλλα καρκινογόνα τρόφιμα.

 

 

 

Σχόλια Facebook