ΝΕΑ

Χιλιάδες γουρούνια θάβονται ζωντανά στην Κίνα και άλλες χώρες

Από  | 

Ο παραλογισμός της βιομηχανικής κτηνοτροφίας, απαραίτητο στοιχείο ενός πολιτισμού που θέλει να τρώει φθηνά και πολλά ζώα, δεν έχει όρια στην βαναυσότητα.

Αυτές οι απίστευτες εικόνες χιλιάδων γουρουνιών που θάβονται ζωντανά σε έναν πελώριο τάφο τραβήχτηκαν στην Κίνα το 2019, όταν κάποια ζώα βρέθηκαν θετικά σε έλεγχο για την Αφρικανική Πανώλη.

Τα γουρούνια βιώνουν δραματικές στιγμές φωνάζοντας τρομοκρατημένα, καθώς τα πετούν το ένα πάνω στο άλλο σε έναν μεγάλο τάφο.

Γιατί;

Διότι η ταφή είναι ένας φθηνός και σχετικά αποδεκτός από υγειονομικής άποψης τρόπος για τους εκτροφείς να ξεφορτώνονται μεγάλο αριθμό ζώων ταυτόχρονα. Ο απίστευτος τρόμος αυτής της διαδικασίας δεν απασχολεί καθόλου τους εκτροφείς ή τις κυβερνήσεις.

 

 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Τα ξεσπάσματα ασθενειών και επιδημιών στα ζώα κτηνοτροφίας οφείλονται στις συνθήκες εκτροφής. Τα ζώα ζουν στοιβαγμένα κατά χιλιάδες μέσα σε ασφυκτικές, βρώμικες και στρεσογόνες εγκαταστάσεις όπου, αν αρρωστήσει έστω κι ένα, είναι θέμα χρόνου να κολλήσουν και τα υπόλοιπα. Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις όχι μόνο τα γουρούνια αλλά όλα τα ζώα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις βίγκαν σήμερα.

Σχόλια Facebook