ΝΕΑ

Θα μπορούσες να ψήσεις και να φας το κατοικίδιό σου;

Από  | 

Μια πρωτοποριακή νέα τηλεοπτική σειρά ζητά από οικογένειες να επιλέξουν μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και της ζωής των αγαπημένων τους κατοικίδιων. Μια σειρά που επιχειρεί να βάλει ένα πρόσωπο πάνω στο γεύμα σας.

Είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά τελετουργικά που έφερε στα σπίτια η τηλεόραση. Στην σειρά, μια οικογένεια αμετανόητων σαρκοφάγων πρέπει να αφήσει ένα ζώο που προηγουμένως έχει υιοθετήσει, μεγαλώσει και αγαπήσει να οδηγηθεί σε σφαγή, εφόσον αρνείται να σταματήσει να τρώει κρέας. Τότε, θα τους ζητηθεί να το μαγειρέψουν και να το φάνε.

Με τους ειδικούς να αναφέρουν πως πρέπει να μειώσουμε πολύ την κατανάλωση κρέατος για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 έβγαλε στην επιφάνεια ένα δίλημμα που πραγματικά σου ανακατεύει το στομάχι και δεν αφορά (μόνο) το κλίμα, αλλά την ίδια την ηθική μας. Τέσσερις φανατικές του κρέατος οικογένειες πρέπει να πάρουν στο σπίτι τους και να φροντίζουν ένα ζώο «το οποίο συνήθως καταλήγει στο πιάτο τους».

«Δεν πρόκειται για το σεξ ή τα ναρκωτικά πλέον», εξηγεί ο εμπνευστής της εκπομπής. «Το κρέας τείνει να γίνει το επόμενο ταμπού. Η ερώτηση που κάνουμε είναι πως μπορείς να χαϊδεύεις τον σκύλο σου και ταυτόχρονα να βάζεις στον φούρνο ένα άλλο ζώο;».

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Meat the Family, που περιλαμβάνει ένα αρνάκι, ένα γουρούνι, μια κότα και ένα μοσχαράκι, οι σαρκοφάγες οικογένειες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το ζώο ως μέλος της οικογένειας για τρεις εβδομάδες. Έπειτα, στο τέλος, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα το μαγειρέψουν ή αν θα το στείλουν σε κάποιο καταφύγιο.

Όπως αναφέρει το Channel 4, η τρίωρη σειρά επιχειρεί να κοιτάξει κατάματα «την πραγματικότητα ενός ζώου από την εκτροφή ως το πιάτο». Τονίζουν επίσης ότι η σειρά εξετάζει σοβαρά την συμπεριφορά και τη νοημοσύνη των ζώων, τις κτηνοτροφικές πρακτικές που απαιτούνται προκειμένου ο κλάδος να ικανοποιήσει τους πεινασμένους καταναλωτές, καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας.

«Γιατί μας φαίνεται αποδεκτό να φάμε ένα αρνάκι, όχι όμως τον κατοικίδιο σκύλο μας; Θα μπορούσατε να επιστρέψετε πάλι στην κρεοφαγία, αφού είχατε βάλει ένα πρόσωπο πάνω στο γεύμα σας;».

Σχόλια Facebook