ΝΕΑ

Κρήτη: Έκκληση για βοήθεια και φροντίδα 30 ζώων σε τρισάθλιες συνθήκες

Από  | 

Ανατριχιαστικές εικόνες και βάρβαρη, απολίτιστη συμπεριφορά απέναντι σε μη ανθρώπινα άτομα, για άλλη μια φορά.

Η κ. Νατάσα Μπομπολάκη, που βρέθηκε επιτόπου σε περιοχή της Κρήτης, περιγράφει όσα αντίκρυσε και κάνει έκκληση για βοήθεια στην φροντίδα και υιοθέτηση των ατόμων, που βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής Πλατανιά διατηρούσε μέσα σε τρισάθλιες συνθήκες 30 ζώα – ενήλικους σκύλους, ημιθανή κουτάβια, γουρουνάκια, κουνέλια, κότες.

Μαζί μου επικοινώνησαν προχθές αλλοδαποί, οι οποίοι εντόπισαν το καλά κρυμμένο μέρος από τα κλάματα των ζώων. Μεταβήκαμε μαζί στο σημείο, το οποίο αποτελεί μια υγειονομική βόμβα: Απίστευτα βρώμικη κατάσταση, σάπιες τροφές, νερά κατάμαυρα από τη βρώμα, γουρούνια μέσα σε ένα χολερικό μέρος, κουνέλια σε μικρά καταβρώμικα κλουβιά, σκυλιά αλυσοδεμένα με βαριές, κοντές αλυσίδες βαρυποινίτη, χωρίς ίσκιο, σε βαρέλια χιλιοτρύπητα. Σκεύη άθλια και άδεια από νερό και οχτώ κουταβάκια ενός μήνα εξαντλημένα από την ζέστη, με την μητέρα τους να μην μπορεί να τα φτάσει λόγω της κοντής αλυσίδας.

Όλα αυτά σε μια ευρωπαϊκή, λένε, χώρα και στον 21ο αιώνα, που δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Αντίθετα, ο νομός μας βρίθει από παρόμοιες καταστάσεις.

Φροντίσαμε λίγο τα ζώα, κυρίως δίνοντάς τους νερό.

Την επομένη το πρωί υπέδειξα σε κλιμάκιο του Α.Τ. Πλατανιά το σημείο, είδαν την κατάσταση, φωτογράφησαν τα ζώα και σε λίγο εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης και συνελήφθη.

Γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν όλα τα ζώα – ήδη βρέθηκε χώρος για τα γουρουνάκια ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής τους, φυσικά χωρίς να σφαγούν.

Παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει τα κουνέλια, τις κότες αλλά και τα σκυλιά. Δυο εξ αυτών είναι υπέροχα κοκονάκια που έκαναν σαν τρελά με την παρουσία μας εκεί, ζητώντας απελπισμένα να λυθούν από τα δεσμά τους, για τα οποία αναζητείται οικογένεια να τα υιοθετήσει.

Υπάρχει κι ένα πανέμορφο αλλά φοβισμένο πόιντερ.

Ζητήσαμε από την αστυνομία να απαγορέψει στον ιδιοκτήτη να αποκτήσει ξανά ζώα.

Ας βοηθήσουμε όλοι να φύγουν τα ζώα το συντομότερο από εκεί

Νατάσα Μπομπολάκη

 

Αν έχετε την δυνατότητα να βοηθήσετε, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο email:

Σχόλια Facebook