ΝΕΑ

Το πρώτο χορτοφαγικό εστιατόριο του Ηρακλείου είναι γεγονός

Από  | 

Όταν επισκεφτήκαμε το PRASO, το πρώτο αυστηρά χορτοφαγικό εστιατόριο στο Ηράκλειο, περιμέναμε ότι θα δούμε τα γνωστά. Και περιμέναμε ότι θα δούμε τυρί, αβγά και ψάρια, γιατί κάπως έτσι έχουμε συνηθίσει τα χορτοφαγικά εστιατόρια.

Η αλήθεια είναι όμως ότι εκπλαγήκαμε.

Το PRASO είναι ένα εστιατόριο που ξεπερνά κατά πολύ τον όρο “Vegan-Friendly”, αφού το μεγαλύτερο μέρος του μενού του είναι βίγκαν, με ορισμένες vegeterian επιλογές. Βρίσκεται τόσο κοντά στο να γίνει βίγκαν, που κοιτώντας τον μπουφέ με τις λαχταριστές βίγκαν λιχουδιές του, αναρωτιόμασταν τι δουλειά έχουν εκεί τα αβγά και τα τυριά.

Σύμφωνα με την Ελένη Κοκοδρούλη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του καταστήματος, το PRASO είναι ένα εστιατόριο που φτιάχτηκε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό στο περιβάλλον και να προσφέρει φρέσκο και κατά κύριο λόγο βιολογικής προέλευσης φαγητό, από τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης.

Το μενού είναι πλούσιο και αλλάζει καθημερινά, ώστε να γίνεται χρήση των διαθέσιμων πρώτων υλών που υπάρχουν στις βιολογικές αγορές. Η βραβευμένη σεφ Γιάννα Φελεσάκη ετοιμάζει και φροντίζει καθημερινά το φαγητό, το οποίο βρίσκεται σε έναν όμορφο περιμετρικό μπουφέ, όπου μπορείτε να γεμίσετε το πιάτο σας. Και το πιο συναρπαστικό; Μπορείτε να το γεμίσετε με ό,τι θέλετε, όσο θέλετε, αφού το κατάστημα χρεώνει με μια ενιαία σταθερή τιμή ανά κιλό, ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε. Απλώς βάζετε στο πιάτο σας ότι τραβάει η όρεξή σας και στη συνέχεια το ζυγίζετε και πληρώνετε για το ανάλογο βάρος.

Το PRASO βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας και προσφέρει έναν όμορφο χώρο με ξύλινα τραπέζια, άνετους καναπέδες και πολλά φυτά, ιδανικό για ένα ήσυχο γεύμα.

Ανάμεσα στις δεκάδες βίγκαν επιλογές που βρήκαμε στον μπουφέ υπήρχαν όσπρια, γεμιστά, μουσακάς και παστίτσιο, μπιφτέκια λαχανικών, γεμιστά μανιτάρια, σούπες, πολλά είδη σαλάτας, φλογέρες λαχανικών, φρούτα και φρουτοσαλάτες, καθώς και πεντανόστιμα σιροπιαστά γλυκά.

Στο PRASO μπορείτε να απολαύσετε επίσης πιστοποιημένα vegan κρασιά της Κρήτης και φυσικά αναψυκτικά και τοπικές μπίρες.

Για φαγητό σε πακέτο, το κατάστημα δέχεται ευχαρίστως να σερβίρει σε δικά σας σκεύη ώστε να μην χρειάζεται να γίνεται χρήση συσκευασιών, ενώ ήδη οργανώνεται μια πολιτική κατά του πλαστικού η οποία θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα και η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από βιοδιασπώμενα ή και πλήρως φυσικά υλικά, για λόγους σερβιρίσματος και συσκευασίας.

Με τόση ποικιλία σε βίγκαν φαγητό και τόσο ποιοτικές επιλογές, είναι λογικό να ελπίζουμε πως σύντομα το PRASO θα κάνει το επόμενο βήμα και θα γίνει ένα αμιγώς βίγκαν εστιατόριο.

Σχόλια Facebook