ΝΕΑ

Κυνηγοί στην Αλάσκα δολοφονούν αρκούδα σε χειμερία νάρκη και τα μικρά της

Από  | 

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι πιάσαμε πάτο και δεν μπορούμε να γίνουμε χειρότεροι, κάποιος έρχεται να επιβεβαιώσει την υποψία ότι, ως είδος, μπορούμε να γίνουμε όσο απαίσιοι θέλουμε και το όριο είναι μόνο η φαντασία.

Όπως οι Andrew και Owen Renner, πατέρας και γιος από την Αλάσκα, που αποφάσισαν να εκδηλώσουν την αρρωστημένη μανία τους για δολοφονίες πάνω στο σώμα μιας κοιμώμενης αρκούδας και των μικρών της.

Οι δυό τους, πυροβόλησαν και σκότωσαν μια μαύρη αρκούδα σε χειμερία νάρκη, καθώς και τα μωρά της, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Μόνο που η πράξη τους καταγράφηκε από κάμερες ενός ερευνητικού προγράμματος της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ, οπτικό υλικό που αργότερα αποκάλυψαν ακτιβιστές και προκάλεσε, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, κοινωνική οργή.

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο άντρες που εντοπίζουν μια μαύρη αρκούδα να κοιμάται μέσα σε μια κοιλότητα δέντρου. Στη συνέχεια οι άντρες πιάνουν τα όπλα τους και πυροβολούν εναντίον της πολλές φορές, καθώς τα μωρά αρκουδάκια φωνάζουν τρομαγμένα. Για να καλύψουν τα ίχνη της δολοφονίας, οι δύο άντρες τοποθετούν τα σώματα των μωρών σε σακούλες, μαζεύουν τους κάλυκες από τις σφαίρες που χρησιμοποίησαν και αφαιρούν το κολάρο με την συσκευή εντοπισμού από την αρκούδα, ώστε να το εξαφανίσουν.

Το ενδιαφέρον είναι πως μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων νιώθουν εξοργισμένοι για το γεγονός επειδή είναι παράνομο και όχι για το γεγονός αυτό καθαυτό. Πράγματι, η εν ψυχρώ δολοφονία ζώων είναι ο κανόνας σε αυτό που ονομάζεται «κυνήγι»: Ένα πυροβόλο όπλο εναντίον ενός πλάσματος που δεν έχει καμία δυνατότητα άμυνας ή προστασίας και συνήθως δεν είναι αρκούδα αλλά μια πάπια, ένα γουρούνι, ελάφι ή μικρό πουλί. Εκατομμύρια τέτοια ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο σε νόμιμες δραστηριότητες, πολύ συχνά ακόμη και με την πλήρη αδιαφορία για τις οικογένειές τους, αφού όταν η μαμά σκοτωθεί τα μικρά της μένουν μόνα και ανυπεράσπιστα, με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πατέρα και τον καταδίκασε σε 3 μήνες φυλακή και 10 χρόνια απαγόρευση άσκησης κυνηγετικής δραστηριότητας, ενώ ο γιος τους καταδικάστηκε σε 30 μέρες κοινωνικής εργασίας.

Σχόλια Facebook