ΝΕΑ

Ισπανοί κυνηγοί εκφράζονται πολιτικά με τα σώματα των θυμάτων τους

Από  | 

Με την διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί γενικό φαινόμενο να αναρτώνται εικόνες στις οποίες κυνηγοί επιδεικνύουν με ικανοποίηση τα θύματά τους.

Στην Ισπανία, κυνηγοί-υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος VOX το πήγαν λίγο παραπέρα, γράφοντας το όνομα του αγαπημένου τους κόμματος στο έδαφος χρησιμοποιώντας τα νεκρά σώματα των θυμάτων τους και αναρτώντας τις αποτρόπαιες εικόνες σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter.

Η ρητή στήριξη του VOX στο κυνήγι κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας στην Ανδαλουσία και η υπεράσπιση αυτής της δραστηριότητας προκάλεσε τη χαρά πολλών ανθρώπων που έχουν ως χόμπι τον θάνατο. Έτσι, προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, φροντίζουν να γεμίσουν το διαδίκτυο με εικόνες όπως οι παρακάτω.

Από την άλλη, το κόμμα PACMA, ένα πολιτικό κόμμα κατά της κακομεταχείρισης των ζώων, θεωρεί πως η έκθεση τέτοιων εικόνων αποτελεί ένδειξη μη ευαισθησίας.

Στο εκλογικό του πρόγραμμα, ο σχηματισμός του Σαντιάγκο Αμπασκά, περιλαμβάνει την ακόλουθη πρόταση: «Το κυνήγι θα προστατευθεί, ως απαραίτητη και παραδοσιακή δραστηριότητα του αγροτικού κόσμου. Προωθούμε μια ενιαία άδεια σε εθνικό επίπεδο, εξαλείφοντας το αυτόνομο και διαπεριφερειακό σύστημα αδειοδότησης».

 

Σχόλια Facebook