ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Edward James Olmos: Οι σκύλοι είναι μέλη της οικογένειας

Από  | 

Είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς τον αριθμό ζώων που διαβούν στους δρόμους ως «αδέσποτα». Γνωρίζουμε όμως ότι είναι πολλά εκατομμύρια. Μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες ζουν ως αδέσποτα, με μόνο το 10% από αυτά να καταλήγουν σε κάποιο καταφύγιο ή άλλη δομή φιλοξενίας και περίθαλψης.

Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβιστής Edward James Olmos το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και ενώνει τις δυνάμεις του με την PETA στην καμπάνια με τίτλο Family is Family, για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι οι μη ανθρώπινοι συγκάτοικοί τους είναι μέλη της οικογένειας – και έτσι πρέπει να τους φερόμαστε. Πρέπει να ζουν μαζί μας, στην ασφάλεια και στην ζεστασιά του σπιτιού μας.

Στην καμπάνια, ο Olmos κάθεται μαζί με τον τετράποδο φίλο του Moe, εξηγώντας πως τα ζώα αυτά είναι μέλη της οικογένειάς μας που αξίζουν την αγάπη και την καλοσύνη μας, όχι μόνο σε περιόδους γιορτών αλλά όλο τον χρόνο.

Ο Moe είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του Olmos και φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να τον εγκαταλείψει έξω, στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Ζει μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να παίζει, να αισθάνεται άνετα στο κρεβάτι του και να κάνει παρέα στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δυστυχώς, πολλά σκυλιά δεν είναι τόσο τυχερά όσο ο Moe. Οι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν, τα χτυπούν, τα δολοφονούν και αναγκάζονται να ζουν μόνα τους, πεινασμένα, μέσα στο κρύο ή στη βροχή. Σε άλλες περιπτώσεις, οι άνθρωποι τα εξαναγκάζουν να ζουν ως «φύλακες», κρατώντας τα μονίμως δεμένα σε κάποιον βρώμικο, εξωτερικό χώρο. Αυτά τα ζώα συχνά στερούνται επαρκούς σίτισης, νερού και κτηνιατρικής φροντίδας και οι ατομικές τους συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες αγνοούνται πλήρως.

«Οι σκύλοι είναι μέλη της οικογένειας», τονίζει ο Olmos. Αυτό σημαίνει ότι μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές και είμαστε πάντα δίπλα τους.

Πηγή

Σχόλια Facebook