ΝΕΑ

Βιώσιμη μόδα με μπουφάν από λουλούδια και ανακυκλωμένο πλαστικό

Από  | 

«Είμαστε μια ομάδα ατόμων από όλο τον κόσμο, με τις ίδιες κατευθυντήριες αρχές και πολύ διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες, εμπειρογνωμοσύνη και ιδέες. Εδώ, οι επιστήμονες και οι τεχνολόγοι ενώνονται με τους σχεδιαστές και την επόμενη γενιά δημιουργικών μυαλών, για να δημιουργήσουν λειτουργικά, βιώσιμα προϊόντα».

Έτσι περιγράφει τον σκοπό της η συλλογικότητα Pangaia, που σχεδιάζει και παράγει προϊόντα με την φιλοδοξία να είναι ηθικά και βιώσιμα.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία τους είναι το νέο «πουπουλένιο» παλτό, που φτιάχνεται από αποξηραμένα λουλούδια και ανακυκλωμένο πλαστικό, αποτέλεσμα δέκα χρόνων μελέτης.

Η μόνωση του παλτού κατασκευάζεται από αποξηραμένα άγρια λουλούδια, που δίνουν ένα ελαφρύ αλλά ιδιαίτερα ζεστό υλικό ενώ η εξωτερική επιφάνεια κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, όπως μπουκάλια μιας χρήσης.

Στα πλαίσια της δέσμευσής της για βιώσιμα προϊόντα, η συλλογικότητα αποδίδει 1% των εισπράξεων στην οργάνωση 5 Gyres, με δράση κατά της πλαστικής ρύπανσης μέσω της επιστήμης, της τέχνης και της εκπαίδευσης και ειδική συμβουλευτική θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Συμμετέχει επίσης σε δράσεις καθαρισμού παραλιών, παροτρύνοντας τους πελάτης της να κάνουν το ίδιο.

Εκτός από τη μόνωση λουλουδιών, η Pangaia έχει αναπτύξει κι άλλες μεθόδους σχεδιασμένες να κάνουν την μόδα περισσότερο βιώσιμη. Για παράδειγμα, κατασκευάζει μπλουζάκια από φύκια της θάλασσας, που αναπτύσσονται σε αφθονία χωρίς την ανάγκη γης ή φαρμάκων. Όπως αναφέρει η συλλογικότητα, οι συγκεκριμένες ίνες φυκιών όχι μόνο είναι ελαφριές αλλά απορροφούν την υγρασία πιο γρήγορα από το βαμβάκι, ενώ είναι επίσης πλήρως βιοαποικοδομήσιμες.

Σχόλια Facebook