ΝΕΑ

Εργάτες φάρμας γουρουνιών καταδικάζονται μετά την προβολή βίντεο κακοποίησης

Από  | 

Η γνωστή παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Animal Equality κατέγραψε πρόσφατα οπτικό υλικό σε φάρμα, όπου άντρες τρυπούν γουρούνια με δίκρανα καθώς αυτά ουρλιάζουν από πόνο.

Οι άντρες, που εργάζονται στην φάρμα Fir Tree στο Λινκολνσάιρ της Αγγλίας, κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση «περιττού πόνου» σε ζώα που προστατεύονται. Στα πλάνα που λήφθηκαν από την οργάνωση οι άντρες φαίνεται να επιτίθενται στα γουρούνια, βρίζοντάς τα, χτυπώντας πόρτες πάνω στα πρόσωπά τους και τρυπώντας τα δίκρανα.

Η υπόθεση πρόκειται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό μετά από αναβολή ενώ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Dr. Toni Shephard, «είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτοί οι δύο εργάτες καταδικάστηκαν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους εναντίον αυτών των ευάλωτων ζώων».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι κακοποιήσεις αυτού του είδους δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Όλα τα ζώα που εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν προς όφελός τους οι άνθρωποι είναι θύματα συστηματικής κακοποίησης από πράξεις που συχνά είναι και νόμιμες. Από την γέννησή τους τα ζώα αυτά ακρωτηριάζονται (κόψιμο ουράς και δοντιών, «σημάδεμα» αυτιών κ.ά.), ζουν σε κλουβιά, τους αρπάζουν τα μωρά, ενώ προκειμένου να οδηγηθούν στον θάνατό τους συχνά δέχονται ηλεκτροσόκ και χτυπήματα.

Η κτηνοτροφία είναι από τη φύση της βάναυση και παραβιάζει το πιο βασικό δικαίωμα των ζώων, δηλαδή το δικαίωμα να είναι ιδιοκτήτες του εαυτού τους.

 

Σχόλια Facebook