ΓΗΙΝΟΙ

Να γιατί οι κατσίκες είναι μόνο για αγκαλιές

Από  | 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσε η Βασιλική Εταιρεία, οι κατσίκες στο καταφύγιο Buttercups στο Ηνωμένο Βασίλειο όχι μόνο ήταν σε θέση να διακρίνουν θυμωμένα και ευτυχισμένα πρόσωπα, αλλά έδειχναν προτίμηση σε φωτογραφίες ανθρώπων με χαρούμενες εκφράσεις.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη. Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως οι κατσίκες διαθέτουν παρόμοια νοημοσύνη με τους σκύλους και την ικανότητα να δένονται συναισθηματικά με ανθρώπους. Πώς μπορεί να μην χαμογελάσει κάποιος βλέποντας αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα;

Αν είχες την τύχη να γνωρίσεις από κοντά κατσίκες, τότε θα ξέρεις πολύ καλά ότι αποτελούν εξαιρετική παρέα! Να μερικοί λόγοι για να τις αγαπήσεις:

 

1. Δεν έχουν χρόνο για τίποτα.
Μοιάζουν συνεχώς ενθουσιασμένες, με όλα – και αυτό μας αρέσει πολύ. Αν χρειάζεσαι κάποιον να σου φτιάξει την διάθεση, χρειάζεσαι μια κατσίκα.

 

2. Ενδιαφέρονται για τους οσφυϊκούς σπονδύλους σας.
Και θα κάνουν ότι μπορούν για να σε χαλαρώσουν!

 

3. Δεν θα διαφωνήσετε ποτέ για το γεύμα σας.
Κι αυτές, όπως κι εσύ, είναι φυτοφάγες και μάλιστα σκληροπυρηνικοί raw vegans. Μάλλον δεν θα συμφωνήσετε εύκολα για το φρέσκο χορτάρι, αλλά σίγουρα μπορείτε να μοιραστείτε μερικές πατάτες.

 

4. Σκαρφάλωσε κι εσύ, αν σου βαστάει.
Οι κατσίκες έχουν τρομερή εμπιστοσύνη στα πόδια τους και είναι εκπληκτικοί αναρριχητές. Μαζί θα μπορούσατε να ανεβείτε κάπου, εκεί ψηλά – αλλά το πιθανότερο είναι πως θα μείνεις πίσω και θα κοιτάς.

 

5. Σε βοηθούν να μένεις σε φόρμα.
Γιατί είναι καλοί φίλοι.

 

6. Τους αρέσει η παρέα.
Αν και αυτόνομες σε μεγάλο βαθμό, οι κατσίκες θέλουν να περνούν χρόνο με άλλα άτομα τους είδους τους και με την οικογένειά τους. Όπως κι εσύ.

 

Τώρα που ξέρεις, δεν τις αγαπάς λίγο περισσότερο;

Σχόλια Facebook