ΝΕΑ

Ο γηραιότερος γνωστός βίγκαν γιόρτασε τα 104α γενέθλιά του

Από  | 

Ο Ellsworth Wareham, ένας συνταξιούχος καρδιοθωρακοχειρουργός από τη Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια είναι ο γηραιότερος γνωστός βίγκαν και φέτος έσβησε 104 κεράκια.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς ελπίζουμε να απολαμβάνουμε την σύνταξή μας λίγο μετά τα 65, ο Dr. Wareham εργάστηκε μέχρι τα 95 του, ενώ ακόμα και σήμερα συνεχίζει να έχει καθημερινή δραστηριότητα στην οικία του.

Λίγα χρόνια πριν, όταν ο υπερήλικας γιατρός έκλεινε τα 100 του, o Σαντζάι Γκούπτα του τηλεοπτικού δικτύου CNN πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Ellsworth Wareham, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην διατροφή του.

Ως ειδικός σε θέματα καρδιακής υγείας, γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο της διατροφής, της άσκησης και της καλής ψυχικής διάθεσης, ενώ ο ίδιος είναι βίγκαν από τα 50 του, δηλαδή για περισσότερο από μισό αιώνα.

Παρά την ηλικία του, ο Dr. Wareham περπατάει μέχρι και σήμερα χωρίς βοηθήματα και οδηγεί αυτοκίνητο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κηπουρική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξαιρετική υγεία του οφείλεται στην θετική προσέγγιση της ζωής και στην βίγκαν διατροφή του.

 

Σχόλια Facebook