ΝΕΑ

Περήφανη μαμά διδάσκει στον γιο της την εκμετάλλευση ζώων

Από  | 

Είναι τόσο θλιβερό ένα παιδί να διδάσκεται από τους γονείς του πώς να είναι άκαρδο και σκληρό και να υποβάλει τον φίλο του σε αναίτιο κακό, ως μέρος μιας διαδικασίας που γιορτάζεται ως ωρίμανση.

Διδάχθηκε ότι πρέπει να αγνοεί τα αισθήματα συμπόνιας που νιώθει και να προδίδει τους φίλους του για χάρη ενός δήθεν ανώτερου σκοπού.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε μια οικογένεια Αμερικανών και μάλλον συμβαίνει παντού στον κόσμο. Οι γονείς του, θέλησαν να επιφορτίσουν τον 8 ετών γιο τους με το «έργο» της εκτροφής δύο προβάτων, τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν σε τοπική δημοπρασία ζώων. Το αγόρι, που προφανώς δέθηκε συναισθηματικά με αυτά τα όμορφα και πράα ζώα, έπρεπε στη συνέχεια να «αγνοήσει τα συναισθήματά του» και να «ολοκληρώσει το έργο του», όπως αναφέρει η μητέρα του, επειδή αυτά τα ζώα είναι «προϊόντα που προορίζονται για την αγορά».

Ορίστε ορισμένα αποσπάσματα από την αποκρουστική δημοσίευση της μητέρας του παιδιού στο Facebook, την οποία ανάρτησε δημόσια:

Η λέξη υπερηφάνεια είναι λίγη για να περιγράψω το τι έμαθα στον οκτάχρονο γιο μου την περασμένη εβδομάδα. Τον Μάρτιο είχε αποφασίσει πως θα συμμετέχει στο πανηγύρι ζώων με το αρνάκι του. Βεβαιώθηκε ότι καταλαβαίνει πως στο τέλος το πρόβατό του θα έπρεπε να πωληθεί στην Αγορά, εκπληρώνοντας τον σκοπό του. Ήξερε ότι πιθανότατα θα δεθεί συναισθηματικά με τα δύο αρνάκια του, τα οποία ονόμασε Pork και Beans, και ήξερε πώς θα καταλήξουν. Μας εξέπληξε με την επιμονή του όταν έπρεπε να τα ταΐζει κάθε πρωί πριν το σχολείο και αργά το βράδυ που φρόντιζε το ένα που είχε πνευμονία. Δούλευε μαζί τους κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αγάπησε.

Στο πανηγύρι μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι ένιωθε πολύ περήφανος για το έργο του. Αντιμετώπισε τους φόβους του, περπάτησε μέσα στην αρένα και τα έδωσε όλα. Έχτισε μια όμορφη συνεργασία με τον Pork και την Beans. Σαν μητέρα, η καρδιά γέμισε από δέος για το αγόρι μου. Ο μπαμπάς του ήταν περήφανος.

Η ημέρα της πώλησης ήρθε και κάποιος ενδιαφέρθηκε για την Beans. Το αγόρι μου φωτογραφήθηκε μαζί της και τους αγοραστές της κι έπειτα ένας αριθμός γράφτηκε πάνω στην Beans. Σε αυτό το σημείο δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπο του γιου μου.

Ήρθε η Κυριακή και ξέραμε πως θα είναι δύσκολη μέρα. Η Beans είχε έναν χρωματιστό αριθμό στην πλάτη της, που έδειχνε σε ποιο φορτηγό θα φορτωθεί. Η καρδιά μου πόνεσε καθώς έβλεπα τον γιο μου να αποχαιρετά την συνεργάτιδά του. Ο αχυρώνας ήταν γεμάτος από παιδιά και γονείς που βρίσκονταν εκεί για τον ίδιο λόγο. Τι όμορφο πράγμα! Αυτά τα ζώα προορίζονται για την αγορά. Πόσο όμορφο είναι να βρίσκονται σε χέρια παιδιών που τα αγαπάνε και τους προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα. Βρέθηκα σε μια παράξενη κατάσταση. Από τη μία ήθελα να παρηγορήσω τον γιο μου, που πονούσε, αλλά την ίδια στιγμή ήξερα πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν να ακολουθήσει το σχέδιο από την αρχή ως το τέλος. Παρότι όλο αυτό ήταν σκληρό, έπρεπε να του προσφέρουμε αυτή την εμπειρία.

Κλαίγοντας, φόρτωσε την Beans στο φορτηγό.

Ο γιος μου είναι ήρωας. Είναι μεγαλύτερος απ’ όσο πίστευα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα ανεξάρτητα από τα συναισθήματά του. Αγάπησε το πρόβατό του, αλλά ήξερε ποιο είναι το πιο σημαντικό. Μεγάλωσε ένα σπουδαίο προϊόν με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα και ολοκλήρωσε το έργο του.

Τα παιδιά θέλουν να δίνουν αγάπη σε όλα τα ζώα. Έπειτα ερχόμαστε εμείς και τους μαθαίνουμε ότι μόνο ορισμένα από αυτά αξίζουν την αγάπη μας, ενώ τα υπόλοιπα είναι πράγματα χωρίς αξία, αντικείμενα που πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και να σκοτώνουμε με απάθεια.

Πρόκειται για ένα από τα αθλιότερα μηνύματα που προσπάθησε ποτέ να περάσει γονέας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλια Facebook