ΝΕΑ

4 συγκλονιστικά βιβλία για να χαρίσετε

Από  | 

Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο. Παρά την άπειρη επιρροή της τεχνολογίας στη ζωή μας, το βιβλίο παραμένει σταθερά ένα δημοφιλές μέσο για τη γνώση, τον προβληματισμό, την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Να μερικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά και θα βοηθήσουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να ανακαλύψουν το πνεύμα του βιγκανισμού στην πιο αυθεντική του μορφή, ή έστω θα τους δημιουργήσουν τον απαραίτητο προβληματισμό για τις ευθύνες των πράξεών τους:

 

Η απελευθέρωση των ζώων


Κατάφερε να γίνει μπεστ σέλερ και έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα, μεταφράστηκε σε πάνω από 22 γλώσσες, κάνοντας πολλές επανεκδόσεις και ασκώντας τεράστια επιρροή στο κοινό. Το πιο σημαντικό βιβλίο για την ηθική αντιμετώπιση των μη ανθρώπινων ζώων. Χαρακτηρίστηκε ως η “Βίβλος” της χορτοφαγίας.

Συγγραφέας: ΠΗΤΕΡ ΣΙΝΓΚΕΡ
Εκδόσεις: ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Σελίδες: 430
Ηλεκτρονική αγορά: https://www.bibliotopia.gr/gr/el/products/i-apeleytherosi-ton-zoon
Για να το παραγγείλετε στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο, χρησιμοποιήστε το ISBN: 9789609881210

 

Τρώγοντας ζώα


Συνδυάζοντας με μοναδική ευφυΐα φιλοσοφία, λογοτεχνία, επιστήμη και αυτοβιογραφία, το Τρώγοντας Ζώα εξερευνά τις πολυάριθμες ιστορίες που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες – από ιστορίες της λαϊκής παράδοσης μέχρι οικογενειακές παραδόσεις και εθνικούς μύθους αλλά και το πώς οι ιστορίες αυτές μπορούν να μας αποκοιμίσουν και να μας κάνουν να βουλιάξουμε στη λήθη. Με τη χαρακτηριστική ένταση, αλλά και την εμβάθυνσή του σε θέματα ηθικής, με τη γενναιοδωρία αλλά και την ολοζώντανη γραφή που έκαναν τα προηγούμενα βιβλία του Φόερ να αγαπηθούν τόσο, το Τρώγοντας Ζώα αποτελεί ταυτόχρονα ύμνο και κάλεσμα, μια ιστορία γύρω από τις ιστορίες που μας έχουν πει – και τις ιστορίες που πρέπει τώρα εμείς να πούμε με τη σειρά μας.

Συγγραφέας: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΣΑΦΡΑΝ
Εκδόσεις: ΜΕΛΑΝΙ
Σελίδες: 363
Ηλεκτρονική αγορά: https://www.ianos.gr/trogontas-zoa-0250313.html
Για να το παραγγείλετε στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο, χρησιμοποιήστε το ISBN: 9789606781926

 

Η Μελέτη της Κίνας


Αν πρόκειται να χαρίσετε ένα βιβλίο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που μπορεί και θέλει να εμβαθύνει περισσότερο σε θέματα επιστήμης, αυτό είναι το βιβλίο που θέλετε, καθώς πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μελέτες που έγιναν ποτέ για την σχέση διατροφής και υγείας. Στο βιβλίο μελετάται η άρρηκτη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ διατροφής και νόσου, και τα συμπεράσματά του είναι εκπληκτικά. Παρέχει τις απαντήσεις που χρόνια τώρα αναζητούν οι γιατροί, οι επιστήμονες και οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την υγεία.

Συγγραφέας: T. COLIN CAMPBELL
Εκδόσεις: ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ
Σελίδες: 560
Ηλεκτρονική αγορά: http://www.simmetria.gr/product/the-china-study/
Για να το παραγγείλετε στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο, χρησιμοποιήστε το ISBN: 9789602664681

 

Αιώνια Τρεμπλίνκα


Οι κοινές ρίζες της ναζιστικής καταπίεσης, της σφαγής και της υποδούλωσης των ζώων από τη σύγχρονη κοινωνία σε πρωτοφανή βαθμό, αλλά και εκτενή στοιχεία της βαθιάς και προβληματικής σύνδεσης ανάμεσα στην εκμετάλλευση των ζώων και στην Τελική Λύση. Όσο δύσκολο κι αν είναι να διαβαστούν οι αποκαλύψεις της “Αιώνιας Τρεμπλίνκα”, το βιβλίο περνάει ένα μήνυμα ελπίδας. Το τελευταίο μέρος του βιβλίου προσπαθεί να πει τις ιστορίες ανθρώπων των οποίων η σύνδεση με το Ολοκαύτωμα, είτε ως θύματα είτε ως θύτες, τους οδήγησε στην υπεράσπιση της απελευθέρωσης των ζώων.

Συγγραφέας: ΤΣΑΡΛΣ ΠΑΤΕΡΣΟΝ
Εκδόσεις: Πράσινο Ινστιτούτο
Σελίδες: 312
Ηλεκτρονική αγορά: http://www.public.gr/product/aionia-tremplinka/prod7260038pp/
Για να το παραγγείλετε στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο, χρησιμοποιήστε το ISBN: 9786188101128

 

Σχόλια Facebook