ΝΕΑ

Και οι Ιταλοί διατροφολόγοι υπέρ της βίγκαν διατροφής

Από  | 

Μπορεί στην Ελλάδα να συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να ακούμε από επαγγελματίες της υγείας σωρεία αβάσιμων και αστείων απόψεων για την βίγκαν διατροφή, όμως στον υπόλοιπο κόσμο τα νέα επιστημονικά δεδομένα ενσωματώνονται σχετικά γρήγορα στις βιβλιοθήκες των ειδικών.

Μετά τις ΗΠΑ, την Μ. Βρετανία, την Αυστραλία και τον Καναδά, πλέον και η Ιταλική Ένωση Ανθρώπινης Διατροφής προχωράει στην δημοσιοποίηση της επίσημης θέσης της σχετικά με την βίγκαν διατροφή, στο position paper που εξέδωσε.

Ιδιαίτερα, δε, η θέση των Ιταλών διατροφολόγων έχει μια παραπάνω σημασία και βαρύτητα, καθώς έπεται των πρωτοφανών και στα όρια της τρέλας πολιτικών παρεμβάσεων που έγιναν πέρσι, για την ποινική δίωξη (!!) γονιών που μεγαλώνουν βίγκαν παιδιά.

Όπως αναφέρεται στην θέση της Ένωσης:

Καλά σχεδιασμένες φυτικές διατροφές που περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία από φυτικά τρόφιμα και μια αξιόπιστη πηγή βιταμίνης Β12, παρέχουν επαρκή θρεπτικότητα. Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί για την υγεία και την διατροφή θα πρέπει να προσφέρουν περισσότερη πληροφόρηση, ώστε να βοηθήσουν τους Ιταλούς να ακολουθούν διατροφικά επαρκείς φυτικές διατροφές.

Ευελπιστούμε πως σύντομα και η αντίστοιχη ελληνική Ένωση θα προχωρήσει σε αντίστοιχη επίσημη τοποθέτηση.

 

Σχόλια Facebook