ΝΕΑ

H Google επιβεβαιώνει: Έρχεται η φυτική επανάσταση

Από  | 

Ο Έρικ Σμιντ, πρόεδρος της μητρικής εταιρίας της Google, Alphabet, προβλέπει πως έρχεται μια επανάσταση στην διατροφή: Η φυτική επανάσταση.

Η αντικατάσταση της κτηνοτροφίας από την καλλιέργεια φυτών θα μειώσει δραματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως αναφέρει. Η βιομηχανία κρέατος, και ειδικότερα οι εκτροφείς βοοειδών, απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα σημαντικές ποσότητες αερίων.

Σύμφωνα με τον Σμιντ, η νούμερο ένα τάση του μέλλοντος πρόκειται να είναι η κατανάλωση πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης, αντί για κρέας.

Στο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Milken στο Λος Άντζελες, ο Σμιντ μίλησε σε μια αίθουσα γεμάτη από χιλιάδες επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η αντικατάσταση του κρέατος από φυτά θα μπορούσε επίσης να μειώσει το κόστος παραγωγής τροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το φαγητό πολλές φορές σπανίζει. Η παραγωγή μισού κιλού κρέατος (εκτροφή, σφαγή, μεταφορά) είναι μια εξαιρετικά μη-βιώσιμη διαδικασία και κοστίζει πάρα πολύ σε σχέση με την παραγωγή ίδιας ποσότητας πρωτεϊνούχας φυτικής τροφής. Με απλά λόγια, ο αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός μπορεί να τραφεί πιο αποτελεσματικά και πιο φθηνά με ένα φυτικό διαιτολόγιο.

Ο Σμιντ αναφέρθηκε επίσης στην τεχνολογία, λέγοντας πως ο κόσμος μας είναι πλέον έτοιμος να παράγει ακόμη και συνθετικό φαγητό με την βοήθεια υπολογιστών. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές και τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό φυτικών συστατικών για την εξασφάλιση μέγιστης νοστιμιάς και θρεπτικότητας.

Η Google προσπάθησε να εξαγοράσει την νεοσύστατη εταιρία Impossible Foods το 2015 για 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η προσφορά της απορρίφθηκε. Η Impossible Foods προσπαθεί να φτιάξει ένα burger χωρίς καθόλου αληθινό κρέας, το οποίο να είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς από το κανονικό. Αποστολή τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι «να προσφέρουν στους καταναλωτές τέλεια γεύση και θρεπτικά πλεονεκτήματα, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες του κρέατος για την υγεία και το περιβάλλον».

 

Με πληροφορίες από riseofthevegan.com/

Σχόλια Facebook