ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή, όχι τα γονίδια, ελέγχουν την μοίρα σου

Από  | 

Το σώμα σας σχεδιάστηκε για να είναι υγιές. Δεν θα ‘πρεπε να χρειάζεται φάρμακα ή εγχειρήσεις για να λειτουργεί σωστά. Τότε γιατί έχουμε γίνει τόσο εξαρτημένοι από αυτές τις παρεμβάσεις;

Η απάντηση είναι απλή:

Επειδή, το φαγητό που τρώμε μας αρρωσταίνει.

Εξετάζοντάς τον από την σκοπιά της ανθρώπινης βιολογίας και εξέλιξης, ο τρόπος που τρώμε σήμερα είναι μια παράξενη ανωμαλία, που δεν μοιάζει καθόλου σε ο,τιδήποτε έτρωγαν οι άνθρωποι τα τελευταία 4 εκατομμύρια χρόνια. Το αίμα μας, οι αρτηρίες μας και τα κύτταρά μας δεν είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με τόσο μεγάλη ποσότητα λίπους και χοληστερίνης. Τα έντερά μας δεν είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν χωρίς την παρουσία φυτικών ινών. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί χωρίς άφθονες προμήθειες από φυτικά θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά.

Με τα κύτταρά μας να «πνίγονται» μέσα στο λίπος, την χοληστερίνη, τις ζωικές πρωτεΐνες και τα τεχνητά χημικά και με το ανοσοποιητικό μας σύστημα στερημένο από όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τόσο πολλοί από εμάς υποφέρουν από καρκίνο, καρδιακή νόσο, πίεση, διαβήτη, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις σχετικές με την ηλικία. Στην πραγματικότητα, αποτελεί επίδειξη δύναμης το γεγονός ότι το σώμα μας συνεχίζει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι τρώμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Dr. John McDougall είναι γιατρός με τεράστια εμπειρία στην υγιεινή φυτική διατροφή. Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια θεραπεύει τους ασθενείς του και τους προσφέρει την ευκαιρία να ζήσουν περισσότερο και πιο ποιοτικά, κάνοντας μόνο μια μικρή αλλά ουσιώδη αλλαγή: Στην διατροφή τους.

Το δωρεάν πρόγραμμά του «The Free McDougall Program» είναι ένας πραγματικός θησαυρός για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία τους. Μέσα σε λίγες σελίδες μπορείτε να μάθετε τι κάναμε λάθος τόσο καιρό, γιατί φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό το αφύσικο (και αντίστροφα) και πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να σταματήσουμε τον κατήφορο, να δούμε την υγεία μας να βελτιώνεται χωρίς φάρμακα, χωρίς επεμβάσεις, χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ.

Ξεκινήστε από εδώ: https://www.drmcdougall.com/health/education/free-mcdougall-program/introduction/diet-not-genes-controls-destiny/

 

Σχόλια Facebook