ΝΕΑ

Μια δράση με τους Anonymous for the Voiceless

Από  | 

Οι Anonymous for the Voiceless είναι μια παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων. Δραστηριοποιούνται σε 550 πόλεις σε όλο τον κόσμο και ειδικεύονται στον ακτιβισμό δρόμου.

Στόχος τους είναι, μέσω συγκεκριμένων δράσεων, η ενημέρωση του κόσμου για τα όσα υποφέρουν τα μη ανθρώπινα ζώα στις βιομηχανίες εκμετάλλευσής τους.

Οι ομάδες κάνουν τον λεγόμενο Κύβο της Αλήθειας. Παρατάσσονται σε μορφή κύβου, φορώντας τη μάσκα του Guy Fawks και με τη χρήση φορητών συσκευών δείχνουν βίντεο με την Αλήθεια που ζουν κάθε λεπτό κάθε ημέρας, τα ζώα στις βιομηχανίες κρέατος, γαλακτοκομικών, επεξεργασίας θαλασσινών, αυγών, δέρματος, γούνας, αλλά και στα εργαστήρια πειραμάτων. Στόχος είναι η συζήτηση και η ενημέρωση του κοινού, στο οποίο παρέχοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό, το καλούν αλλάξει και να ακολουθήσει έναν βίγκαν, ηθικό τρόπο ζωής, ως τη μόνη λύση για το τέλος της εκμετάλλευσης των άλλων ζώων.

Ζητήσαμε από τους ακτιβιστές της ομάδας να μας περιγράψουν κάποιες χαρακτηριστικές αντιδράσεις του κόσμου, που βλέπει ξαφνικά την Αλήθεια μπροστά του.

Να τι μας είπαν:

Πολλοί προσπερνούν κρυφοκοιτώντας, μιας και το θέαμα δεν είναι εύκολο. Κάποιοι άλλοι απλά το αγνοούν. Πολλοί σταματούν και πιάνουν την κουβέντα με τους ακτιβιστές, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και λέγοντας τη δική τους οπτική απέναντι στο αποτρόπαιο θέαμα. Πολλοί χειροκροτούν για το έργο μας. Αρκετοί είναι ψύχραιμοι, αλλά δεν λείπουν και αυτοί που κλαίνε και μας αγκαλιάζουν.

Είναι όμως και μερικά γεγονότα που μας κάνουν να βάζουμε και εμείς οι ίδιοι τα κλάματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένας νεαρός στην τελευταία μας δράση, στον πεζόδρομο του Θησείου. Είχε μείνει αρκετή ώρα παγωμένος μπροστά στην οθόνη ενός laptop. Μια εθελόντρια του Κύβου κάλεσε με νόημα μια εξωτερική εθελόντρια και της έδειξε το νεαρό. Τον πλησίασε και του έπιασε την κουβέντα. Σε πέντε λεπτά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όχι μόνο αποφάσισε ότι θέλει να γίνει βίγκαν, αλλά πήγε και αγκάλιασε την εθελόντρια με τη μάσκα και της είπε, «Σε ευχαριστώ για το δώρο που μου έκανες σήμερα». Φυσικό επακόλουθο ήταν να υπάρξουν δάκρυα συγκίνησης. Αυτός ο άνθρωπος, πιστεύουμε θα είναι σύντομα στην ομάδα μας.

Ένα άλλο επίσης έντονο περιστατικό ήταν όταν ένας γεροδεμένος άντρας, που δεν περίμενε κανείς την αντίδρασή του, παρακολούθησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα ένα βίντεο με γουρούνια σε μονάδα εκτροφής και εκμετάλλευσής τους. Λύγισαν τα γόνατά του. Κυριολεκτικά γονάτισε μπροστά στο laptop και οι εθελοντές μας τον πήραν και τον κάθισαν στην άκρη, ώστε να μη συμβεί τίποτα χειρότερο. Σοκαρισμένος, έλεγε, «Αυτά γίνονται; Εγώ αυτά πληρώνω;». Όταν του εξηγήσαμε ότι ναι, αυτά ακριβώς περνάει κάθε ζώο που φτάνει στο πιάτο μας, υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι δεν θα συνεχίσει να είναι ηθικός αυτουργός αυτών των εγκλημάτων. Tον πήγαμε σε ένα παγκάκι, έκλαιγε γοερά και ζήταγε συγγνώμη.

Ο κόσμος μας αγκαλιάζει, κλαίει, ζητάει πληροφορίες, τα ονόματά μας. Μεγάλες γυναίκες ζητάνε αγκαλιά και κλαίνε, μας ρωτάνε αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν και αυτές κάπως σε αυτό που κάνουμε.

Οι ιστορίες δεν τελειώνουν, όπως δεν θα τελειώσουν και οι δράσεις μας. Είμαστε και θα είμαστε εκεί έξω για να δείξουμε στον κόσμο, την Αλήθεια που μας κρατούν καλά κρυμμένη πίσω από κάθε ζωικό προϊόν. Την αλήθεια που είδαμε και όλοι εμείς και όχι μόνο δεν ανεχτήκαμε πλέον να την ενισχύουμε, αλλά αποφασίσαμε να την αλλάξουμε!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τους Anonymous for the Voiceless στην σελίδα τους στο Facebook, να εγγραφείτε στο κανάλι τους στο YouTube φυσικά να μάθετε περισσότερα για την δράση τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

 

Σχόλια Facebook