ΝΕΑ

Ο «Τζουσέπε» φέρνει γάλα, τυρί και γιαούρτι χωρίς τη χρήση ζώων

Από  | 

Όσα έχετε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πιο κοντά από ποτέ στο να συμβούν. Για εμάς τους βίγκαν η επιστημονική μας φαντασία είναι, τί άλλο, η κατάργηση της χρήσης ζώων ως τροφή και μια εταιρία από την Χιλή είναι πολύ κοντά στο να το πετύχει!

Ο Τζουσέπε δεν είναι ούτε άνθρωπος αλλά ούτε και μηχανή. Είναι ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η εταιρία NotCo στην Χιλή. Ο Τζουσέπε έχει προγραμματιστεί να κάνει κάτι που κανένας άνθρωπος δεν θα είχε αρκετό χρόνο στη ζωή του να κάνει: Να αναλύει σε μοριακό επίπεδο κάθε είδους ζωικές τροφές και να ανακαλύπτει τρόπους για να μπορεί να “κατασκευαστεί” το ίδιο τρόφιμο χρησιμοποιώντας μόνο φυτικά συστατικά!

Τα προϊόντα που ανακαλύπτει αυτή η ψηφιακή ιδιοφυΐα φέρουν ως πρόθεμα την λέξη “Not”, εξ’ ου και το όνομα της εταιρίας.

Ο Τσουσέπε έχει φτιάξει μέχρι στιγμής γάλα, μαγιονέζα, τυρί και γιαούρτι με τις ονομασίες NotMilk, NotMayo, NotCheese και NotYogurt – που ήδη έχουν τραβήξει τον δρόμο τους για την αγορά της Χιλής.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί ο,τιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το φυτικό βασίλειο, από όσπρια και δημητρικά μέχρι λουλούδια, προκειμένου να πετύχει την ακριβή ανασύσταση της υφής και της γεύσης των ζωικών προϊόντων και, σε αντίθεση με τα προγράμματα βλαστοκυττάρων, δεν απαιτεί την χρήση ζώων σε κανένα στάδιο.

Σε αντίθεση με τα υποκατάστατα τυριού ή γάλακτος, που πολύ σπάνια πετυχαίνουν την ίδια γεύση με τα αντίστοιχα ζωικά, τα προϊόντα που επινοεί ο Τζουσέπε έχουν ανασυσταθεί σε μοριακό επίπεδο κι έτσι, υπόσχονται την ίδια γεύση με το αρχικό προϊόν.

Τους ευχόμαστε επιτυχίες, κέρδη και γρήγορη είσοδο στην Ευρωπαϊκή αγορά!

Σχόλια Facebook